Advanced Factories, que tindrà lloc del 20 al 22 d’abril de 2021, celebra la seva cinquena edició consolidant-se com la trobada anual sobre automatització industrial

Advanced Factories, el major esdeveniment sobre automatització industrial, robòtica i indústria 4.0, celebra cinc anys consolidant-se com la trobada anual sobre innovació industrial i reunint a les empreses líders per a impulsar la competitivitat de les seves plantes industrials. Un cop el Govern espanyol ha anunciat la tornada de l’activitat de les fires i congressos professionals, per la seva contribució fonamental en la recuperació econòmica i en la millora de la competitivitat de les empreses, l’organització d’Advanced Factories ha anunciat les dates per al 2021.
El sector industrial ha estat clau durant els mesos de crisi de la Covid-19, no quedant-se al marge i destinant tots els seus recursos a la fabricació de materials i productes per a lluitar contra la pandèmia. Una situació que ha posat de manifest la importància de fàbriques més robotitzades, automatitzades i digitalitzades. Per això, Advanced Factories reunirà, un any més, del 20 al 22 d’abril de 2021 en el CCIB de Barcelona als professionals del sector industrial amb l’objectiu d’apropar les tecnologies 4.0 a totes les plantes de producció per fer-les més productives.
Des dels seus inicis el 2017, Advanced Factories ha posat l’enfocament en apropar les tecnologies de la industria 4.0 a les nostres plantes per convertir-les en fàbriques del futur. Sistemes d’automatització industrial, robòtica, software industrial, intel·ligència artificial, Digital Twin, solucions de visió artificial i simulació virtual, Big Data, IoT, ciberseguretat, Industrial Cloud Computing, i Machine Learning són algunes de les tecnologies associades al digital manufacturing que cada any són protagonistes d’Advanced Factories.
No obstant això, als desafiaments de la indústria 4.0, els professionals del sector s’enfronten ara a la relocalització del nostre ecosistema productiu. La crisi sanitària d’aquest 2020 ha posat sobre la taula el risc que suposa dependre de mercats exteriors. Per això, cobra cada cop més importància apostar per l’automatització i la digitalització com a eines per a reduir els riscs associats a la deslocalització. “L’automatització és una oportunitat per a impulsar la competitivitat de les nostres fàbriques i relocalitzar la indústria, i per això en aquesta cinquena edició d’Advanced Factories seguim apostant per la robòtica, la fabricació additiva i el digital manufacturing com a instruments per a la productivitat que redueixen la diferència de costos tant en mà d’obra com en logística respecte a fabricar a l’Àsia”, destaca Albert Planas, director d’Advanced Factories.

Cinc anys impulsant l’automatització industrial

Després de l’èxit de la seva última edició, en la que va reunir a més de 17.000 professionals en la que va suposar l’última gran fira celebrada a Espanya abans de l’estat d’alarma, Advanced Factories reunirà el 2021 a més de 360 firmes expositores amb l’objectiu no solament de presentar noves solucions per a la indústria, sinó també per a impulsar i reactivar les vendes del primer semestre de l’any.

A més, celebrarà, de nou, l’Industry 4.0 Congress, el major congrés per al sud d’Europa en el que descobrir les últimes tendències per al sector industrial. Més de 100 hores de transferència de coneixement de la mà de més de 260 experts que compartiran els seus casos d’èxit en la digitalització industrial per a demostrar com el futur de la nostra indústria passa per a l’automatització industrial, la robòtica i la indústria 4.0.