La Federació Espanyola d’Associacions Empresarials de Motllistes i Matricers – FEAMM, va participar com a líder espanyol juntament amb el Centre Tecnològic de Fundació ASCAMM i les empreses ABM MOTLLES, ANDALPLAST, ARRAY PLASTICS, C.M. SOLÉ, IRUMOLD, MOLDES J. CEREZA, MOLDPLAST, SOFIPLAST, TALLERS FESTES, TECNOLOGIA DEL PERFIL i UTYMOL en el projecte denominat HIPERMOULDING (High Perfomance Injection Moulds and Moulding Processis- Alt rendiment en els motlles d’injecció i en els processos de modelo-) el qual va formar part del 6è Programa Marc de la Unió Europea.
L’objectiu principal d’aquest projecte, que es va iniciar al desembre 2004, era optimitzar el posicionament dels canals de refrigeració prop de la superfície per a obtenir un millor i més eficient intercanvi tèrmic en els motlles d’injecció.

Sis països europeus han participat en HIPERMOULDING: Bèlgica, Holanda, Polònia, Portugal, Espanya i Regne Unit. A més del suport de les associacions industrials, les empreses presents en el consorci vàren assegurar que els resultats siguin aplicables als sectors motllistes i injectador.

El projecte HIPERMOULDING ha sigut un programa d’investigació col·lectiva on els executants de la I+D promouen activitats d’investigació tecnològica i científica per indicació de les associacions industrials i els seus membres associats. Aquests projectes d’I+D estan patrocinats per la Unió Europea per a ajudar a les empreses a millorar la seva competitivitat.

Millora i reducció
La investigació per a millorar el posicionament dels canals de refrigeració s’enfoca en el disseny del motlle, la fabricació i la injecció del plàstic. L’esforç de tots els 18 participants en HIPERMOULDING volia aportar els següents avantatges:

  • Més ràpid i millor omplert del motlle (30% reducció temps).
  • Més ràpida la refrigeració del material fos per a la solidificación (50% reducció).
  • 30% d’estalvi en el consum energètic.

Es preveia que tots aquests objectius comportarien com a resultat una reducció del 20% del cost de la peça, així com la qualitat de la peça millorada.

Aquest projecte va comptar amb el suport de:

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *