Ascamm dona a conèixer els programes i ajuts per a la formació i contractació de personal

  

Més d’una vintena d’assistents van assistir a la jornada, celebrada a Ascamm el passat 26 de març, on Elisabet Jabalera, responsable dels Plans Territorials del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), va presentar l’Àrea de Serveis a l’empresa del SOC de la qual forma part.

La sessió es va iniciar amb la Benvinguda de Marc Capellades, Director de Formació de la Fundació Ascamm que va presentar la xerrada, assenyalant, per una banda, la necessitat creixent d’un sector amb dificultat de contractar personal qualificat i per altra, el paper que pot desenvolupar Ascamm com entitat que vehiculi aquesta demanda cap a la Administració i col·labori amb aquesta en donar resposta al teixit industrial.

–      Descarregar presentació Fundació ASCAMM

A continuació, Elisabet Jabalera, responsable dels Plans Territorials de Prospecció de l’Àrea de Serveis a l’Empresa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), va destacar, d’ entre els diferents serveis que la seva àrea ofereix a les empreses, el portal web Feina Activa, com a eina gratuïta per a la recerca de personal, així com el programa formatiu Forma i Insereix i les Pràctiques professionals no laborals.

Forma i Insereix, és una subvenció que possibilita que l’empresa formi a professionals de nova contractació en aquelles competències tècniques i necessitats específiques detectades per a la seva companyia. Així mateix, també proporciona que es pugui requalificar personal propi per a promocions internes.

El programa de pràctiques professionals no laborals va sorgir amb l’objectiu de poder dotar d’experiència laboral a persones joves amb una determinada qualificació formativa però sense experiència laboral. Aquesta iniciativa incentiva econòmicament a les empreses que s’ofereixin a acollir un alumne en pràctiques i posteriorment el contractin.

La representant del SOC va insistir en la necessitat que la indústria faci arribar a l’Administració,mitjançant la seva àrea, les dificultats reals i actuals amb les que es troba a l’hora de poder fer ús de les ajudes i programes que ofereix, amb l’objectiu de poder flexibilitzar-les i adaptar-les millor a les necessitats de les empreses.

–      Descarregar presentació SOC

Casos pràctics d’empreses

Estela Sánchez de l’empresa DICOMOL, S.L. i Nuria Calvo de l’empresa Troqueleria DOVER, S.L., van explicar les seves experiències en la contractació d’alumnes en pràctiques. Ambdues van recalcar la importància de col·laborar en la formació de gent jove tant per a la pròpia empresa com per al sector de Motlles i Matrius, ja que són sectors actualment on cal una renovació de personal molt especialitzat que en l’actualitat no es troba fàcilment.

–      Descarregar presentació DICOMOL

Documentació addicional aportada per DICOMOL: FAMÍLIES PROFESSIONALS 2013 i GUIA FP EMPRESES 

Les empreses de motlles i matrius i ASCAMM contribuiran a crear ocupació

El diàleg obert que es va desenvolupar un cop finalitzades les exposicions programades a la jornada, va provocar el compromís de diverses empreses per a la creació d’ocupació. Així, està previst que des del Centre Tecnològic d’Ascamm s’organitzin cursos mitjançant el programa FORMA I INSEREIX per a les especialitats de Motlles i Matrius. El President de l’Associació, Daniel Altimiras, va voler fer palesa que la formació de personal per al sector de Motlles i Matrius és fonamental per assegurar el futur del sector.

P1080138

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *