Jornada Tècnica: Solucions per a motlles de plàstic

PORTADAASCAMM celebra una exitosa jornada de motlles

ASCAMM va organitzar el passat 24 d’octubre una jornada tècnica titulada : Solucions per a motlles de plàstic , amb la col · laboració de l’empresa d’acers UDDEHOLM , la de tractaments tèrmics SA Metal · logràfica i la Fundació Privada ASCAMM .

Els més de 50 professionals del sector dels motlles i la injecció de plàstic que van coincidir en la jornada , van valorar positivament les novetats tecnològiques aportades per millorar el coneixement metal · lúrgic dels materials , els nous desenvolupaments per obtenir el millor rendiment dels motlles per a la transformació de plàstic i les novetats en les diferents aplicacions . També van destacar el poder escoltar de primera mà les explicacions de dos dels millors tècnics mundials en acers per a motlles . Algunes de les presentacions es van fer en anglès , amb traducció simultània .

La jornada es va iniciar amb la benvinguda de Josep Font , secretari general d’ASCAMM , els tècnics de la Fundació Privada ASCAMM , Albert Riera i Alfonso Sánchez , van fer una presentació del motlle del futur , introduint la intel · ligència artificial aplicada al disseny del motlle i els processos encastats per a l’optimització de la producció de components plàstics .

Seguidament , Lena Rahlén , Product Manager Plàstic de Uddeholms AB presentar les claus per a la selecció d’acer per a motlles , incidint en els aspectes més importants per a la selecció de l’acer com aspecte clau per al rendiment del motlle . Es va tractar els processos principals de modelat de plàstic com ara modelat per injecció , per extrusió , per compressió i per bufat i les propietats crítiques de l’acer per a cada tipus de procés . El missatge clau de la ponència de Sra Rahlén era la importància de prendre tots els aspectes importants en compte en la selecció de material . Va analitzar en detall l’impacte de la mida del motlle , el disseny , el tipus de plàstic que es va a treballar , nombre de peces per fabricar i la superfície desitjada de la peça acabada . També va incidir en altres factors importants com el manteniment requerit del motlle i com evitar la corrosió .

La jornada va continuar amb Andrea Castelli , Màrqueting Manager de Materion Brush Gmbh , que va presentar els aliatges d’alta conductivitat com a solució per reduir el temps de cicle d’injecció i millorar la qualitat de les peces injectades . Es va parlar del disseny de motlle i com es pot millorar el rendiment optimitzant els canals de refrigeració , la posició dels punts d’injecció i un disseny que permet una temperatura equilibrada en tota la peça . Sr Castelli va posar l’èmfasi en les aplicacions on es requereixi una combinació d’alta conductivitat tèrmica , resistència a la corrosió i fàcil de polir. És allà on un nucli o un insert de MOLDMAX , l’aliatge de coure beril · comercialitzat per Uddeholm , pot fer una gran diferència .

A continuació, el Sr Daniel Vidal , tècnic comercial de Uddeholm Espanya , va explicar com optimitzar el disseny i la fabricació de motlles d’injecció de plàstic mitjançant accessoris Strack Norma . La seva presentació va estar centrada en els accessoris : extractors d’arrossegament , elements de moviment , expulsors de doble etapa , unitats de lliscament ( corredisses ) , cilindres de desenroscado , etc .

Finalment, Francisco Borrego , Director Tècnic de SA Metal · logràfica , va analitzar els tractaments tèrmics i superficials per optimitzar la vida del motlle d’injecció de plàstic , analitzant els problemes associats al tractament tèrmic i com minimitzar-los.

P1070800_LENA

 

 

 

ASCAMM continúa treballant per oferir noves jornades d’interès per al sector de motlles i matrius.

Més informació:

Domènec Pijuan

dpijuan@ascamm.com

 

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *