Les empreses poden inscriure’s fins al 30 de gener per avaluar de forma gratuïta el seu compliment amb el Reglament General de Protecció de Dades i rebre recomanacions sobre com millorar el tractament de les seves dades.

La plataforma, desenvolupada en el marc del projecte europeu Smooth, està disponible en castellà, anglès, lituà i italià, i serà extensible a altres llengües.

El projecte europeu Smooth, coordinat pel centre tecnològic Eurecat, ha obert una convocatòria fins al 30 de gener dirigida a petites empreses per avaluar de forma gratuïta el seu compliment amb el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) de la Unió Europea i rebre recomanacions sobre com millorar el tractament de les seves dades.

El projecte “està dirigit al segment de les petites empreses per ajudar-les a verificar el compliment de la normativa de protecció de dades, d’una manera senzilla i eficient, a partir d’un qüestionari que conté el conjunt de requisits del RGPD”, explica el director de l’Àrea de Tecnologies Digitals d’Eurecat, Joan Mas.

L’objectiu d’aquesta convocatòria, que forma part del pilot del projecte, és “posar a l’abast de les petites empreses la plataforma desenvolupada que, mitjançant tecnologies avançades com l’aprenentatge automàtic i la mineria de dades (Data Mining), contribueix a l’autoavaluació del compliment del Reglament de Protecció de Dades de manera fàcil, proporcionant orientació i recomanacions a empreses de qualsevol sector d’activitat”, remarca la coordinadora del projecte Smooth, Rosa Maria Araujo.

Aquesta eina “ajuda a superar les dificultats que els requisits tècnics i els recursos necessaris per fer front a les obligacions del RGPD generen a les pimes i, especialment, a les més petites, les microempreses”, destaca Araujo. 

La plataforma creada en el marc del projecte analitza en temps real la informació proporcionada, els documents legals i les bases de dades carregades per les empreses a la plataforma. Per fer-ho, consta dels mòduls ‘Smootext’, que analitza els documents relacionats amb el procés de protecció de la privacitat de les petites i mitjanes empreses, com la política de privacitat i la política de cookies; ‘Smoodata’, que analitza les bases de dades per identificar la presència de dades personals, i ‘Smonline’, que analitza la presència de cookies de tercers en llocs web i aplicacions mòbils i que podrien estar rebent dades sense el coneixement de l’empresari. Els resultats d’aquestes eines es recullen en un informe que es genera automàticament i s’envia a l’usuari en format pdf.

La plataforma està disponible en castellà, anglès, lituà i italià, i serà extensible a altres llengües.

Addicionalment, Smooth ha llançat un manual de RDPG disponible en format web i d’aplicació mòbil, que aporta informació, exemples, vídeos i enllaços a recursos externs.

Smooth és un projecte europeu Horizon 2020 liderat per Eurecat en el qual participen dotze socis de sis països europeus (Espanya, Bèlgica, Regne Unit, Polònia, Letònia i França), que reuneixen experts en RGPD, agències de protecció de dades, representants de les pimes europees, grans empreses, institucions d’innovació i recerca, una pime i un organisme de normalització.

Les empreses interessades en participar poden consultar tots els detalls de la convocatòria en el següent enllaç https://smoothplatform.eu/how-to-join-the-smooth-market-pilot-the-guidelines/

Podeu ampliar la informació o sol·licitar entrevistes al Gabinet de Premsa d’Eurecat a l’email premsa@eurecat.org o al mòbil 630 425 169.