El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha visitat avui la seu d’Eurecat a Cerdanyola del Vallès, per tal de conèixer de primera mà la tasca que ha dut endavant el centre tecnològic enfront de la Covid-19. Eurecat ha posat les seves instal·lacions i el seu equip al servei de la societat i del teixit industrial i empresarial, per tal de desenvolupar projectes d’innovació davant del nou escenari.

En aquest sentit, ha participat en nombrosos projectes i iniciatives com els assajos de materials per a la fabricació de mascaretes de forma solidària per ajudar a pal·liar les necessitats que hi havia de disposar d’aquest tipus d’elements de protecció. Aquest procés ha permès assegurar una producció local que ha estat de gran ajuda i que serà estratègica davant de possibles rebrots.

El centre tecnològic ha aportat també el seu coneixement en Intel·ligència Artificial a la lluita contra pandèmies mitjançant l’anàlisi d’aigües residuals i ha contribuït amb innovacions en matèria de telemedicina i amb tecnologies de desinfecció, així com en el desenvolupament del respirador Q-Vent. Altres línies de treball del centre tecnològic engloben des de solucions touchless i superfícies viricides fins a l’aportació de formació i de webinars online per oferir continguts de gran valor afegit.

La seu d’Eurecat a Cerdanyola ha participat en el procés de disseny i producció de la mascareta Aleu, que és reutilitzable i reconfigurable mitjançant filtres que permeten aconseguir els graus FPP2 i FPP3 de protecció enfront el coronavirus. El seu nom s’ha triat en honor a la doctora Dolors Aleu, primera dona Llicenciada en Medicina de l’estat espanyol.

Han acompanyat el president de la Generalitat, l’alcalde de Cerdanyola, Carles Cordon; la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya; el president d’Eurecat, Xavier Torra; el director general Corporatiu i d’Operacions, Xavier López, i el director general de Negoci, Miquel Rey.

“Els dies més durs de pandèmia, com a president, m’interessava molt per les diferents iniciatives que es tiraven endavant des del país per lluitar contra la Covid-19. Feia trucades aquí i allà, i quan aprofundia sempre em trobava algú d’Eurecat implicat”, ha subratllat, el president de la Generalitat durant l’acte.

“L’energia col·lectiva que vam ser capaços de mobilitzar durant el confinament no s’ha de desmobilitzar”, perquè “la necessitem més que mai en aquesta fase de reactivació econòmica i en la construcció del país d’oportunitats que tots somiem”, ha afegit.

Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, “hi  ha hagut una cara B de la tragèdia” que és “la cara de la solidaritat i del magnífic teixit social, econòmic, cultural i empresarial català que, com sempre, davant d’una emergència, és capaç de mobilitzar-se i de posar-se a treballar de manera conjunta per trobar solucions”.

A la seva intervenció, el president d’Eurecat ha remarcat el compromís del centre tecnològic “de mantenir la seva intensa activitat per continuar impulsant la innovació del país”, enfront del nou escenari. “Ara més que mai, és primordial ser àgils davant dels canvis que s’estan produint i la tecnologia hi juga un paper fonamental”, ha dit. Per facilitar-ho, ha assenyalat, Eurecat està “reforçant el suport a l’empresa, per ajudar a identificar les noves necessitats i tendències, a fi de transformar-les en projectes d’innovació i oportunitats”.

En les seves paraules, “hi ha desafiaments que no poden esperar, així que ara més que mai és el moment d’apostar pel camí de la innovació tecnològica, la cooperació a gran escala i la indústria”.