Jornada NEMMO

COM MILLORAR ELS PROCESSOS PRODUCTIUS EN MICROINJECCIÓ, COMPOSITES I ALIATGES LLEUGERS


L’Associació Catalana d’Empreses de Motlles i Matrius ha participat en un projecte liderat per FEAMM en què s’han fet estudis sobre aquestes tres tecnologies per ajudar les pimes catalanes a millorar la seva competitivitat
 

ASCAMM va presentar el passat 27 de febrer els resultats dels estudis realitzats per la Fundació Ascamm i AIJU dins el projecte NEMMO: nous i emergents processos per al sector de Motlles i Matrius. Tres especialistes en cadascuna de les matèriques van explicar amb detall els aspectes tècnics d’interès per a les empreses. 

Tal com es va explicar durant la jornada, els aliatges lleugeres, principalment alumini, magnesi i zamak, s’estan utilitzant cada vegada més en el sector de l’automoció i tenen un gran futur. També les micropeces fetes amb microinjecció i els nous materials composites, molt utilitzats en sectors com la aeronàutica, ferrocarril o energia eòlica. 

Oportunitat per a les empreses: 10 empreses catalanes van participar en el projecte, rebent visites dels tècnics i assessorament personalitzat per millorar o implantar alguna d’aquestes tecnologies a l’empresa. Altres empreses de la Comunitat Valenciana, Aragó i Galícia van completar el selecte grup de 25 empreses que com a màxim pot acollir el projecte. 

El projecte NEMMO és de caràcter supraregional i ha esta finançat pel programa Innoempresa, del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.  

1 resposta

Trackbacks i pingbacks

  1. […] Veure Jornada […]

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *